Erzsébet királynő évszázados hagyományt szakít meg

Erzsébet királynő születésnapja idén a megszokottól kicsit eltérően alakul.

Erzsébet királynő évszázados hagyományt szakít meg

Erzsébet királynő idén nagy mérföldkőhöz érkezik: most lesz ugyanis 70 éve, hogy ő ül a trónon. A platina évfordulót természetesen óriási felhajtás övezi, de egyúttal a királynő hivatalos születésnapjával is egybekötik.

Biztosan tudod, hogy II. Erzsébet ugyan április 21-én született, de az ünnepséget a nyár közepén szokták országosan megtartani. Ez hatalmas parádéval jár, többek között ilyenkor tartják a Trooping the Colour nevű zászlós díszszemlét is, amit a királyi család a palota erkélyéről szokott megnézni. Mindezt a 18. század óta minden évben június második szombatján rendezik meg.

Idén azonban a királynő változtatott a hagyományon: bár az ünnepség extrább lesz, mint korábban (1200 katona vesz benne részt lovasokkal és a katonai zenekarral együtt), nem szombaton, hanem csütörtökön lesz megtartva a látványosság. Ez jelzi ugyanis a kezdetét a platina évforduló tiszteletére elrendelt négy napos hétvégének, ami alatt még számos programot tervez a Palota – többek között egy ünnepi koncertet és egy gálavacsorát is. Emellett még egy pudingversenyt is megrendeznek, aminek célja, hogy a zsűri Mary Berry vezetésével kiválassza azt a desszertet, amit majd felszolgálnak a királynőnek az évforduló alkalmából.

Forrás: Hello! Magazine

Tarts öt perc szünetet a melóban:

Tökéletes és egészséges hullámok – ha erre vágyik, válassza a Rowenta új hajsütővasát! (x)

A Rowenta Ultimate Experience Air Care az újgenerációs hajsütővasak úttörője, mely anélkül biztosít lélegzetelállító megjelenést, hogy közben roncsolná a haját. A Rowenta szabadalmaztatott Fresh Flow technológiája tökéletes eredményt garantál miközben megőrzi haja egészségét is! A professzionális hullámok egyszerűen, három másodperc alatt elérhetők...

Még több

Sztárhírek