Nem Meghan Markle az egyetlen nő, aki elvált, majd beházasodott a királyi családba

Ha azt hiszed, hogy Meghan Markle volt az egyetlen, akit nem fogadtak tárt karokkal a családban, akkor hatalmasat tévedsz! Tulajdonképpen még neki volt a legkönnyebb dolga.

Nem Meghan Markle az egyetlen nő, aki elvált, majd beházasodott a királyi családba

A királyi család tagjainak élete kívülről elképesztően csillogónak tűnhet: nem elég, hogy palotában élhetnek, alkalmazottak hosszú sora lesi a kívánságaikat és a legmenőbb divattervezők ruháit viselhetik. És igen, ez talán irigylésre méltó lehet nekünk, hétköznapi embereknek, de valójában komoly árat fizetnek a luxusért. Például egyáltalán nem reagálhatnak azokra a pletykákra, amiket a médiában terjesztenek róluk, minden apró részletre kiterjedő, szigorú öltözködési kódexet kell követniük és azért elég sokáig abban sem dönthettek szabadon, kivel szeretnék összekötni az életüket. A válás és az újraházasodás például hosszú-hosszú évekig nem volt opció a köreikben. Szerencsére ebben a kérdésben mára toleránsabb nézőpontra váltottak a brit uralkodói családban – de brutálisan hosszú út vezetett idáig.

VIII. Eduárd brit király és Wallis Simpson

VIII. Eduárd brit király és Wallis Simpson

VIII. Eduárd brit király és Wallis Simpson (Fotó: Photo 12/Getty Images)

A pletykák szerint Eduárdnak több házasságban élő nővel is volt viszonya, mielőtt elfoglalta az Egyesült Királyság trónját 1936 januárjában. Ami önmagában talán még nem is lett volna probléma, ám a tény, hogy megkérte egy bizonyos Wallis Simpson kezét, már elég nagy port kavart. Méghozzá azért, mert a választottja éppen a második férjénél tartott (ráadásul amerikai volt) – szóval egyáltalán nem számított  ideális királyné-jelöltnek. Ezért Eduárdnak választania kellett a korona és a jegygyűrű között – ő pedig a szerelemre szavazott. Vagyis alig egy évig uralkodott, még a megkoronázása előtt lemondott. Így Wallis Simpson mégis az uralkodói család tagjává válhatott, sőt, a pár még a Windsor hercege és hercegnéje címet is megkapta.

Károly herceg és Camilla Parker Bowles

Károly herceg és Camilla Parker Bowles

Károly herceg és Camilla Parker Bowles nagy napja (Fotó: Hugo Burnand/Pool/Getty Images)

Igen, Kamilla cornwalli hercegné is elvált nőként érkezett a palotába, hiszen 1973-ban még Andrew Parker Bowlesnak fogadott örök hűséget. (Ráadásul családot is alapított vele. Az évek során két gyermekük született, Tom és Laura.) 1995-ben viszont szakított a férjével, a többi pedig már történelem. Azt azért még fontos megemlíteni, hogy jóváhagyás ide vagy oda, Károly és Kamilla végül egyházi helyett „csak” egy polgári szertartáson mondták ki egymásnak az igent, és Erzsébet királynő részt sem vett a 2005-ös eseményen.

Harry herceg és Meghan Markle

Harry herceg és Meghan Markle esküvője

Harry herceg és Meghan Markle esküvője (Fotó: Ben STANSALL – WPA Pool/Getty Images)

Meghan sem felel meg annak az elképzelésnek, amit anno a „tökéletes” hercegné-jelöltekről alkottak. Nem elég, hogy idősebb Harrynél, még egy válás is van a háta mögött. Meg ugyanis 2011-től két éven át a producer Trevor Engelson felesége volt. De ő ennek ellenére már a templomban esküdhetett meg Diana kisebbik fiával, és az ő nagy napjukon senki sem maradt távol a királyi családból. Tehát úgy tűnik, hogy Meghanék házasságával véget is ért a borzalmas szigor, és már a királynő is az áldását adja az újrakezdésre.

Ennyit arról, hogy egyszerű az élet a palotában:

Még több

Sztárhírek