Erzsébet királynő megfosztotta címeitől András herceget

Tegnap még csak kilátás volt rá, hogy ez megtörténhet, de azóta a királynő hivatalosan is döntött!

Erzsébet királynő megfosztotta címeitől András herceget

András hercegnek minden katonai címét és védnökségét vissza kell adnia, miután kiderült, hogy büntetőjogi eljárásra számíthat az ellene felhozott szexuális zaklatási vádak miatt. Napok óta pletykálják, hogy ez bekövetkezhet, mi is írtunk róla, de úgy tűnik, ezúttal volt alapja a szóbeszédnek, ugyanis Erzsébet királynő hivatalos úton vette vissza a fia ragjait. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy megtarthatja a York hercege címet, és a trónöröklési sorrendben is helyet kap Harry és Meghan gyerekei után, viszont hozzájuk hasonlóan nem használhatja a His Royal Highness, azaz az Ő királyi fensége címet hivatalosan. 

A királynő jóváhagyásával és beleegyezésével York hercege katonai hovatartozása és királyi pártfogása visszakerült a királynőhöz. York hercege továbbra sem vállal semmilyen közfeladatot, és magánpolgárként védi ezt az ügyet. 

A döntést állítólag a család legmagasabb rangú tagjai egymás között vitatták meg, de azok után, hogy Vilmos herceg fenyegetést lát a nagybátyjában, és Károly is rosszallását fejezte ki a testvérével szemben, várható volt a végkifejlet.  

via

Ezek megvannak?

Még több

Sztárhírek