Mikor a királyi család kilép a nyilvánosság elé, minden szempár rájuk szegedződik. Többen azt figyelik hogyan öltözködnek, hogyan viselkednek, milyen  ékszert  viselnek. Ezek a jelek beszédesek, azonban vannak olyan szabályok, melyek soha nem is léteztek, hiába feltételezték azt a rajongók.

Szelfizés

Noha a királyi család tagjainak szelfizése nem szerepel a hivatalos protokollban, rengeteg olyan fotó került nyilvánosságra, ahol többek között Katalin hercegné és Vilmos herceg mosolyogva pózol különböző emberek mellett.

Körömlakk

Régóta terjed egy pletyka, miszerint a királyi család nő tagjai soha nem viselhetnek élénk színű körömlakkot. Egyedül a világos, rózsaszín tónusú körömlakk volt számukra megengedett. Tavaly azonban Edinburgh hercegnéje ellent mondott a feltételezéseknek, ugyanis vörös körmökkel pózolt egy New York-i rendezvényen.

Ölelkezés

A közvélemény már évekkel ezelőtt azt gondolta, hogy csak kézfogással és meghajlással lehetett üdvözölni a királyi család tagjait, ám erre Katalin hercegné és Vilmos herceg többször is rácáfolt. A pár szívesen kimutatja az érzéseit, ezt pedig nem befolyásolja a királyi rangjuk sem.

Tömeggel utazni

A királyi hagyományok szerint a leendő trónörökös nem utazhat együtt tömeggel, csak egymaga repülhet. Úgy gondolták, hogy ha a repülőgép lezuhan, a monarchia kulcsfontosságú személyeket veszíthet el, ez pedig az utódlást is befolyásolta volna. Erzsébet királynő tavaly azonban enyhített a szabályokon, hiszen a repülés egyre biztonságosabb lett.

Kötelező a harisnya

A királyi család női tagjai gyakran harisnyát viseltek ruha vagy szoknya alá. Azonban Katalin hercegnét és Meghan Markle-t többször is lehetett látni fedetlen lábakkal, így kiderült, hogy ez a teória is tévesnek bizonyult. Szakértő szerint egyáltalán nincsen erre vonatkozó előírás.

via