Johnny Depp és Amber Heard perével idén tavasszal kb. megdőlt a szennyeskiteregetés világrekordja. Az ítélettel az esküdtek a Karib-tenger kalóza mellé álltak, így nem csoda, hogy a volt feleség fellebbezett, már csak azért is, mert az általa fizetendő kártérítés több, mint a teljes vagyona.

A bírónő szerdán Amber Heard ügyvédeinek utolsó fellebbezési kérelmét is elutasította, szóval most már tényleg roppant valószínűtlen, hogy az ítélet módosuljon: a színésznőnek lassan meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy ezt a pert elvesztette. A Heard-oldal ügyvédei azzal próbálkoztak be, hogy a héttagú esküdtszék egyik tagja nem a szabályok szerint töltötte be a pozícióját. Ebben a kérdésben hozott most döntést Penny Azcarate bírónő, és a következő indoklást tette hozzá:

az esküdtet átvilágították, végig részt vett a tárgyaláson és döntéshozatalban, és meg is hozta a döntést. A bíróság előtt csak arra van bizonyíték, hogy ez az esküdt, illetve valamennyi esküdt az esküje, valamint a bíróság utasításai és rendelkezései szerint járt el. A bíróságot köti az esküdtszék érdemi döntése.

Heard ügyvédei nemcsak azt kifogásolták utólag, hogy az egyik esküdttel kapcsolatban nem érvényesültek a szabályok, hanem azt is, hogy nem volt közvetlen bizonyíték arra, hogy a színésznő tényleg hamisan rágalmazta volna Johnny Deppet. A bírónő az ítélet után benyújtott kifogások közül egyiknek sem adott helyt, írja a Metro című lap.

Amber Heard az ítélet után nem sokkal egyébként a következőképpen értékelte az ügy kimenetelét:

miközben Johnny Depp azt mondja, hogy ő továbblép előre, addig a nők jogai visszafelé fejlődnek. Az ítélet a következőket üzeni a kapcsolaton belüli erőszak áldozatainak: ne merj kiállni magadért és felszólalni!

Via