Habár az elmúlt hónapokban került igazán a rivaldafénybe, valójában Austin Butler már tinédzserkora óta színészkedik! Számos sorozatban és filmben szerepelt már, de az áttörő sikert egyértelműen az Elvis című film hozza el neki, amelyet már a világ számos táján játszanak a mozik. Az Elvis Presley életéről szóló alkotásból megismerhetjük a rock and roll koronázatlan királyát, a mi cikkünkből pedig kicsit többet megtudhattok az őt alakító Austin Butlerről! 

1. Nickelodeon és Disney sztár volt

Mielőtt a világ megismerte volna a nevét, kamaszkorában Austin több Nickelodeon sorozatban feltűnt, köztük az itthon is népszerű iCarly egyik epizódjában, ahol ő játszotta Jake karakterét. Valamint a "Ned's Declassified School Survival Guide című sorozatban a második és harmadik évadban is feltűnt.

Később a Disney sikersorozatában a Hannah Montanában Miley Cyrus oldalán tűnt fel, valamint visszatérő szereplő lett a Zoey101 című szériában. 

Később a színész elárulta, hogy ő ezeknél sokkal komolyabb szerepekre vágyott, olyan alkotásokban akart részt venni, mint Leonardo Dicaprio Egy kosaras naplója című filmje. 

2. Elvesztette az édesanyját

Austin Butler csupán 23 éves volt 2014-ben, amikor elvesztette az édesanyját Lorit, aki rákbetegség következtében hunyt el. Érdekesség, hogy Elvis Presley is 23 éves volt, amikor imádott édesanyja elhunyt. Később Austin elárulta, hogy emiatt a tragikus közös pont miatt még inkább közel érezte magát a legendás énekeshez. 

3. Tud énekelni

Bizony újabb közös pont Elvis Presleyvel! Austin Butler nem csak színészként állja meg a helyét, de énekelni is tud, sőt zongorázik és gitározik is. Austin elárulta, hogy a forgatás megkezdése előtt egy évvel már énektanárhoz járt, hogy a hangja még inkább hasonlítson Elvisére. A film rendezője, Baz Luhrmann elárulta, hogy azoknál a jeleneteknél, ahol Elvis még fiatal Austin énekel. 

Austin nem csak a hangját, de Elvis táncmozdulatait is remekül utánozza, amit nemrégiben megmutatott Jimmy Fallon műsorában is: 

4. Nem gondolta, hogy megkapta a szerepet

Austin nemrégiben Kelly Clarkson énekesnőnek adott interjút, ahol elárulta, hogy bizony nem volt egyszerű megkapni a szerepet. A válogatás több mint 5 hónapig tartott és az utolsó forduló után úgy érezte, hogy biztosan nem kapta meg a szerepet, ám végül egy hét múlva felhívta a rendező, hogy az övé a szerep. 

Érdekesség azonban, hogy Harry Styles, Ansel Elgort és Miles Teller is az esélyesek között voltak. Harry végül azért esett ki a lehetőségek közül, mert Baz Luhrmann szerint ő már most egy ikon, ezért nem lett volna jó választás. 

5. Évekig Vanessa Hudgens volt a barátnője

8 évig alkotott egy párt Austin Butler és Vanessa Hudgens, ám végül 2020 januárjában szakítottak. Az oka annak, hogy nem maradtak együtt az volt, hogy míg a színész az Elvis címet forgatta, addig Vanessa Európában dolgozott, így nem volt idejük egymásra. 

6. Újra rátalált a szerelem

Miután Austin és Vanessa szakítottak, a színészt több népszerű sztárral is összehozták. Pletykálták, hogy egy ideig egy párt alkotott a filmbeli kedvesével, a Priscilla Presleyt alakító Olivia DeJonge színésznővel, valamint tavaly nyáron Johnny Depp lányával, Lily Rose Deppel kapták lencsevégre, miközben csókolóztak. 

Austin azonban 2021 decembere óta Cindy Crawford lányával, Kaia Gerberrel alkot egy párt, sőt a fiatal modell a Cannes-i filmfesztiválon is támogatta a párját. Újabb érdekesség, hogy Austin pontosan 10 évvel idősebb a barátnőjénél, csakúgy mint Elvis is ennyivel volt idősebb Priscillánál. Micsoda véletlen egybeesések. 

7. Imád sportolni

A színész számára rendkívül fontos, hogy jó kondiban legyen, ezért természetesen a sok munka mellett arra is van ideje, hogy konditerembe járjon, valamint imádja a szabadtéri sportokat is, ezért gyakran biciklizik, kosarazik, vagy túrázik.

8. Ashley Tisdale a legjobb barátja

Exének, Vanessa Hudgensnak a legjobb barátnője, bizony Austin BFF-je is! A két sztár már azelőtt jobban volt, hogy Austin és Vanessa összejöttek volna és a barátságuk mai napig töretlen. A színész azután is meglátogatta a színésznőt, hogy életet adott első gyermekének. Ashley pedig tavaly a közösségi oldalán köszöntötte fel a harmincadik születésnapját ünneplő sztárt, ahol leírta, hogy bizony már 15 éve barátok.

9. Szerepet kapott a Dűne 2-ben

Újabb szuperprodukcióban láthatjuk hamarosan Austint, ugyanis szerepet kapott a Dűne 2-ben Timothée Chalamet és Zendaya oldalán. A sztár fogja játszani a gonosz Feyd-Rauth karakterét. A magyar rajongók pedig örülhetnek, mert ez azt is jelentheti, hogy hamarosan Magyarországra utazik Austin Butler is, ugyanis a Dűne első részét hazánkban forgatták és a második rész nagy részét is itt fogják! 

10. Kórházba került az Elvis film után

Austin Butler az Elvis film forgatásának befejezése után kórházba került, ugyanis a teste kezdte felmondani a szolgálatot. A színész egy egész hetet töltött kórházban, miután fizikailag és mentálisan teljesen kimerült. Valamint azt is elárulta, hogy sokáig nem tudta levetkőzni magáró Elvis szerepét és még a forgatások után is úgy beszélt, mint a legendás zenész. Emiatt a családja meg is jegyezte, hogy úgy beszél, mintha nem lenne önmaga.

Nemrégiben köszönetet mondott a rajongóknak

Via