Ahogyan azt mi is megírtuk Bruce Willis állapota súlyosbodott. Az afáziával küzdő színész ugyanis frontotemporális demenciával is küzd, erről a családja adott ki közleményt néhány héttel ezelőtt. 

Beszédproblémák és személyiségváltozás 

A frontotemporális demencia egy átfogó kifejezés az agyi rendellenességek egy csoportjára, ami az agy homlok- és halántéklebenyét fenyegeti. Ez röviden annyit jelent, hogy ezen lebenyek bizonyos részei sorvadni kezdenek, a zsugorodás következtében pedig beszédproblémák alakulhatnak ki, de akár személyiségváltozást is eredményezhet. 

A családja vigyáz rá

A színész jelenleg a családjával tölti az ideje nagy részét, felesége Emma Heming pedig igyekszik minden tőle telhetőt megtenni annak érdekében, hogy könnyebbé tegye a mindennapokat a férje számára. Még Teepa Snow, demencia speicalistát is felkérte, hogy segítsen neki megtanulni, hogyan kell gondoskodni egy ilyen betegről. Emma minden erejével azon van, hogy megvédje és segítse a férjét, a napokban a közösségi oldalára is feltöltött egy videót, amiben a lesifotósoknak könyörög azért, hogy hagyják békén a férjét. 

Súlyosbodik a betesége

A Bild német lapnak megszólalt Wilfried Gliem – akinek a felesége Bruce Willis unokatestvére –, aki elmondta, hogy a színész állapota egyre rosszabb, néha már a saját édesanyját sem ismeri fel, sőt a viselkedése is néha agresszívabb a szokásosknál. 

Nem lehet vele normális beszélgetést folytatni. Bruce édesanyja folyamatosan tájékoztat minket, havonta egyszer hívjuk egymást 

– közölte a férfi, aki a színész gyerekeiről is beszélt: 

Scout és Tallulah két nagyon erős lány, akik oda vannak az apjukért.

(via)