Sajnos Diana hercegné megérzése nem csalt. 

A Discovery + dokumentumsorozatában derült fény a titokra: két évvel a halála előtt Diana hercegné megjósolta, hogy autóbalesetben fog meghalni.

1995 októberében Diana kettesben találkozott jogi tanácsadójával, Victor Mishconnal, mert el akarta mesélni neki rossz előérzetét. Mischon jegyzeteket is készített a beszélgetésükről, ahol állítólag a  hercegné  azt mondta neki, hogy megbízható forrásból tudja: valaki egy autóbalesetet fog megrendezni, amiben ő súlyosan megsérül, vagy meghal. 

A jegyzeteket a baleset után Victor átadta a londoni rendőrségnek, bár  John Stevens rendőr szerint a jogi tanácsadó nem igazán bízott abban, amit  Diana  1995-ben mondott neki, mert állítása szerint szörnyen paranoiás volt. 

 
sajnos Dianának igaza lett

1997 augusztusában Diana a párjával, Dodi Al-Fayeddel és sofőrjével, Henri Paullal együtt életét vesztette, miután Henri brutális sebességgel egy oszlopnak csapódott Mercedesükkel a párizsi Pont de l’Alma alagútban. A sofőr részeg volt és szervezetében vényköteles gyógyszereket is találtak.

 Via