A királyi szakértő, Tom Quinn év végén megjelenő Gilded Youth – magyarul Aranyozott ifjúság – című könyévben elképesztő dolgot állít Katalin hercegnéről. 

Megvizsgálták az esküvő előtt

A szerző új könyve 2023 decemberében kerülhet majd a boltok polcaira, ám néhány részlet már most kiszivárgott. Egyebek között Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvője kapcsán is napvilágot látott pár érdekesség, Quinn állítása szerint ugyanis volt valami, ami meghiúsíthatta volna a menyegzőt. Az író azt mondja, mielőtt a pár egybekelt Katalint különböző vizsgálatoknak vetették alá, hogy kiderüljön, termékeny-e. 

A monarchia érdeke 

Igen, jól olvasod és tudjuk, hogy ez nagyon bizarr, de az angol királyi család szemszögéből nézve egy szükséges óvintézkedésről volt szó, hiszen Vilmos a trón várományosa volt már 2011-ben is, így nyilvánvaló, hogy a monarchia életbentartása miatt tudni kellett, feleségével képesek lesznek-e utódokat nemzeni. 

Ha Katalin nem lett volna termékeny, valószínűleg nem lett volna esküvő

– állítja a szakértő, aki a könyven hivatkozik Károly és Lady Diana házasságára is. Azt írja a néhai hercegnét ugyaezen orvosi vizsgálatokon esett át 1981-ben, mielőtt hozzáment volna a jelenleg királyhoz. 

Dianával is megtörtént 

Diana ártatlanul azt hitte, hogy a vizsgálatnak csak az általános egészségügyi állapotához van köze. Ám később rájött, azt vizsgálták, termékeny-e 

– írja a szerző, aki kiemeli, szerinte Katalin pontosan tudta, mi történik vele, de mivel nem lázadó személyiség, nem is dacolt a dolog ellen. Belegondolni is hihetetlen, hogy ha ezek az állítások igazak, elmaradhatott volna a 2011-ben megrendezett menyegző, amit még mindig az évszázad királyi esküvőjeként emlegetnek.

(via)