Erzsébet királynő július végén érkezett Balmoralba, hogy részt vegyen a tradicionális rendezvényen, ám nagyon úgy tűnik, romló állapota ezt nem teszi lehetővé.

Erzsébet királynőnek le kell mondania a fontos eseményeket

Ez lesz évtizedek óta az első alkalom, hogy a királynő nem teszi nyilvánosan tiszteletét a Balmoral Kastélyban. Az elmúlt hónapokban ugyanis oly mértékben romlott az uralkodó állapota, hogy a szokásos, nagy volumenű eseményt most egy kis, privát rendezvényre cserélték. Erzsébet királynőnek a mozgási nehezségek mellett más egészségügyi problémái is vannak a hírek szerint. 

Erzsébet királynő július vége óta Balmoralban várja az eseményt, ám tegnap mégis meg kellett hozni a drasztikus döntést. Bennfentesek szerint lassan Angliának fel kell készülnie arra, hogy új uralkodó léphet Erzsébet királynő helyébe. 

A források szerint a Buckingham-palota alábecsülte az eddigi, a romló egészségi állapotával kapcsolatos jeleket, amelyeket most már tudják, hogy komolyabban kellett volna venniük.

Nehéz év ez Erzsébet királynő számára

Erzsébet királynő idén tavasszal a koronavíruson is átesett, ám később bevallotta, hogy azóta is kínozzák az utóhatások, a fáradtság, a kimerültség, a koncentrációs zavarok. 

De az uralkodó nem hagyja, hogy ezek a körülmények és az állapota maga alá gyűrjék, hiszen számára az első a nép szolgálata, így ígéretéhez hűen, amíg csak él, rá számíthatnak a hivatalában. 

Az udvart természetesen tagadja, hogy komolyabb probléma lenne a királynő állapotát illetően, ám a sok lemondás, amelyek idén történtek kifejezetten árulkodóak.

Via