Erzsébet királynő számára nem volt ismeretlen a halála. Szinte az egész életét végig kísérte annak a tervezése, mi lesz majd a teendő, ha itthagyja a földi világot. 

Erzsébet királynő halála nem mindennapi megoldásokat igényelt

Mint arról nemrég beszámoltunk, Erzsébet királynő koporsója már 30 éve készen van, így ő maga is számtalanszor megnézhette még életében. Sőt, a terv is évtizeted óta készen van, és időről-időre alakították, mi a teendő akkor, ha Erzsébet királynő meghal.

Nem véletlen, hogy mindenre felkészültek, az, hogy Erzsébet királynő Balmoralban halt meg, egy különleges terv bevetését követelte. De korábban felkészültek arra is, hogy mit kell tenni, amennyiben Erzsébet királynő a tengerentúlon hal meg. 

Eredetileg az Overstudy hadművelet tartalmazta azt a tervet, hogy a királynőt egy kis BAe 146 fedélzetén szállítják haza az Egyesült Királyságba, amennyiben a tengerentúlon hal meg.

Nem ez volt az első, amikor nem a palotában hal meg egy családtag

Diana hercegné 1997-es halála volt az, amely rávilágított arra, hogy nem mindennapi megoldásokhoz kellhet folyamodniuk, ha váratlanul köszönt be a tragédia. 

Ismeretes, hogy egyébként Károly herceget is ezzel a géppel szállították volna haza, ha más kontinensen éri a halál, így Erzsébet királynő csak annyit mondott:

Ha a fiamnak ez elég jó, akkor nekem is elég lesz. 

Via