Szívszorító részletek láttak napvilágot arról, hogy miért szerette annyira Erzsébet királynő a skóciai Balmoralt. Mint megírtuk, a brit uralkodó csütörtök este hunyt el, 70 évig ült a trónon. 

Itt töltötte a gyerekkorát

Erzsébet királynő üknagyapja, Albert herceg vásárolta meg a birtokot még 1852-ben. A Windsor család azóta gyakran használja a kastélyt nyári nyaralóként. Erzsébet szintén gyakran járt ide a családjával. Miután az édesapját, VI. György herceget megkoronázták úgy érezte, hogy csak itt lehet igazán gyerek.

Fülöppel itt találtak igazán egymásra

Erzsébet és Fülöp több mint 70 évig szerették egymást. A házaspár kapcsolata itt Balmoralban bonatkozott ki igazán, majd a házasságuk után is minden évben visszajártak ide a gyerekeikkel és az unokáikkal.

Szabadnak érezte magát

2012-ben Eugénia hercegnő is bevallotta, hogy Balmoral az a hely, ahol a nagymamája a legboldogabb.  A királynő itt mindig másképp viselkedett, nyugodtabb és szabadabb volt, többet kimozdult lovagolni és táncolni, valamint még édesapjával vadászni is eljárt. 

Az a bizonyos tragédia

Habár Balmoral leginkább pozitív emlékeket idézett fel Erzsébet királynőben, egy tragédia is kötődik hozzá. Az elhunyt brit uralkodó éppen ott tartozkódott, amikor Diana hercegné haláláról értesült. A királynőt kora reggel ébresztették, hogy elmondják neki a tragikus hírt. Akkoriban sok támadás érte Erzsébetet, amiért nem utazott vissza rögtön Londonba, de valójában azért döntött így, mert az unokái, Vilmos és Harry is vele voltak Skóciában és őket akarta védeni. 

Via