Szívszorító dolgot kért az édesanyja temetésére Károly király: az új uralkodó külön gondoskodott arról, hogy a virágok különleges jelentőséggel bírjanak majd. A királyi család a Twitteren is közölte, hogy III. Károly azt kérte, a koszorúban szimbolikus virágok szerepeljenek, köztük olyanok, amelyek Erzsébet királynő és Fülöp herceg esküvőjéről származnak. 

A király kérésére a koszorú rozmaring, angol tölgy és mirtusz lombozatát (a királynő esküvői csokorban lévő mirtuszból termesztett növényből vágva) és virágokat tartalmaz, arany, rózsaszín és mély bordó árnyalatokban, fehér árnyalatokkal, vágott a királyi rezidenciák kertjéből

- írták.

A koszorút és a koronát is II. Erzsébet koporsójára helyezték, amikor átszállították a Westminster Hallból a Westminsteri apátságba. A koszorúba egy cetlit is elhelyeztek, de nem tudni, mit rejt az üzenet.

Esküvői emlék

Erzsébet királynő és Fülöp herceg 1947. november 20-án házasodtak össze 2000 ember előtt. Fülöp herceg tavaly áprilisi halálig tartottak ki egymás mellett, jóban-rosszban. 

Via