Nagy lehetett az ijedtség Erzsébet királynő jubileumi ünnepségén. A londoni Trafalgar téren egy bombarobbanást hallottak az ott lévők. Később kiderült, hogy szerencsére valószínűleg nem terrorcselekményről van szó.

Ezt mondta a rendőrség

A helyszínt azután ürítették ki, hogy egy járműben robbanóanyagot találtak. A londoni rendőrség közlése szerint valóban történt egy kisebb robbanás a téren, ám a szakembereik figyelték a detonációt. Tehát a megtalált eszközt irányított körülmények között robbantották fel, majd átvizsgálták a helyszínt, de nem találtak veszélyre utaló nyomot.

Nem terrorcselekményről lehet szó

A rendőrség információi szerint egyelőre nincs jele annak, hogy terrorcselekmény történt volna, azóta pedig az emberek is újra elfoglalhatták a Trafalgar teret.

Napok óta ünnepelnek

Londonban és az Egyesült Királyságban napok óta ünneplik Erzsébet királynő uralkodásának 70. évfordulóját. A brit uralkodó csütörtökön a közeli rokonaival együtt üdvözölte a tömeget a Buckingham-palota erkélyéről. A pénteki istentiszteleten azonban nem tudott részt venni, de a család többi tagja ott volt, köztük Harry herceg és Meghan Markle is. 

Kerülték egymást az unokái?

Nagyon úgy tűnik, hogy Erzsébet királynő imádott unokái Harry herceg és Vilmos herceg nem kerültek közelebb egymáshoz a mostani találkozásukkor. A pénteki istentiszteleten egyáltalán nem keresték egymás társaságát, valamint külön érkeztek és távoztak az eseményről. 

Via