Egy botrányos kép: György herceg fotóját meghamisították! Egy kínai játékforgalmazó döntött úgy, hogy a brit trónörökös elsőszülött fiával próbálják növelni az eladásokat, de ez a húzás minden határon túlmegy.

És ezt így hogy?

Már 2021-ben felkerült a Twitterre egy kép, amin György herceg látható, a kezében egy játékbaltával. A kép egy Zhou-long nevű cég játékát hivatott reklámozni: a szekercét az Amazon kínálta a kedves vásárlóknak megvételre az alábbiak szerint.

Nos, már rögtön ekkor feltűnt, hogy bár a reklám szövege nem nevezi meg György herceget, elég valószínűtlen, hogy a brit királyi család ebbe beleegyezett volna.

Ez még nem minden

Amint azt a The Sun című lap friss cikke írja, az Amazon végül kénytelen volt ezt a hirdetést-terméket eltávolítani a kínálatából. És nemcsak azért, mert a gyártó engedély nélkül használta fel György herceg képét: a fotó ráadásul meg is van hamisítva.

A leendő brit királyról a reklámhoz engedély nélkül felhasznált kép 2016-os, és az eredeti verzióban a kis arisztokrata kezében természetesen nincs is ott a kilencezer forintos kínai műszekerce – a terméket utólag photoshoppolták oda György herceg markába. Az alábbi tweet jól mutatja a csalást.

Sajnos az orbitális bakit elkövető cégtől nincs reakció a botrányra, de van, aki elképzelhetőnek tartja, hogy a játékgyártó botcsinálta marketingesei csak úgy általában egy cuki kisfiúról kerestek megfelelő képet, és fel sem ismerték, hogy igazából György herceg kezébe photoshoppolják oda azt a bizonyos szekercét.

Via