Júliusban tölti be a 10. életévét Katalin hercegné és Vilmos herceg legidősebb gyermeke, György herceg, akinek a születése kapcsán most hihetetlen dolgok láttak napvilágot. 

Megszólalt a szülész 

A The Telegraphnak adott interjújában  Sir Marcus Setchell királyi szülész megosztott néhány eddig ismeretlen részletetet György herceg születéséről: elárulta, hogy Katalin 2013. július 22-én hajnalban került be a St Mary's Kórházba, ahol aztán nagyjából 12 órával később, 16:24 perckor adott életet első gyermekének. 

Vilmos feladata 

A hercegi pár ezután csaknem 4 órán át késleltette a hivatalos bejelentést, így a Kensington-palota végül este 8 óra magassságában adta hírül, hogy megszületett György herceg. A kis herceg születését követően a büszke apukának, Vilmos hercegnek az volt a feladata, hogy felhívja a nagymáját, II. Erzsébet királynőt, hogy közölte vele az örömteli hírt. A herceg persze titkosított vonalon keresztül beszélt akkor az uralkodóval, azért, hogy ne szivárogjon ki idő előtt az információ. 

Katalin és Vilmos az újszülött György herceggel /Fotó: Getty Images/Zak Hussein

Hatalmas nyomás

A leendő király ezután Katalin szüleit, Carole és Michael Middletont tárcsázta, majd értesítette a felesége húgát, Pippát, a bátyját Jamest, valamint a saját édesapját Károlyt, továbbá az öccsét, Harry herceget. Katalin végül egy nap után hagyhatta el a kórházat újszülött gyermekével. Sir Marcus egyébként elismerte, hatalmas nyomás nehezedett rá a szülésen való részvétel miatt, az interjúban pedig elárulta, mit mondogatott magának annak érdekében, hogy nyugodt maradjon: 

György herceg születésekor próbáltam arra emlékeztetni magam, hogy valójában ez csak egy újabb baba születése, a szülők pedig valószínűleg ugyanazokat az érzelmeket, fájdalmakat és kényelmetlenségeket élik át, mint bárki más. 

(via)