Miközben a királyi család már koronázási lázban ég, Harry herceg a fejét vakargatja, ugyanis nagyon úgy tűnik, nem volt a legjobb ötlet túlzottan őszintének lennie az interjúk során.

Harry herceg túl sokat mondott

Harry herceg ugyanis nyíltan vallott arról, korábban milyen kétes bulikon vett részt, és milyen drogokat fogyasztott. Ez azonban komoly bajba keverheti, akár az amerikai vízumát is elvehetik. Sőt, ha nagyon komolyan veszik a dolgokat, akár börtönbüntetéssel is sújthatnák az általa elkövetett hibák miatt. 

A kábítószer-használat beismerése általában komoly következményekkel jár. A szabály szerint Harry herceg vízumát vissza kellene vonni, hiszen beismerte, hogy kokaint, gombát, és már kábítószereket is fogyasztott

— nyilatkozta Neama Rahmani volt szövetségi ügyész, aki azt is hozzátette, hogy nem szabadna, hogy Harry herceg kivételes elbírálást kapjon. Ha példát szeretnének mutatni, rá ugyanúgy kellene, hogy vonatkozzanak a szabályok, na meg azok felrúgásának a következménye. 

El kell hagynia Amerikát Harry hercegnek?

Sussex hercege a januárban megjelent „Tartalék” című könyvében vallott arról, hogy egész életében dohányzott, tinédzserként pedig mindennapos volt nála a kokainfogyasztás. Felnőtt korában pedig nem hogy leállt volna a drogokkal, de újabb és újabb pszichedelikus szerekkel kísérletezett. 

A herceg a hónap elején a Maté Gábor traumaszakértővel folytatott online chat során elmondta, hogy a hallucinogén szereket nem veti meg, és egyáltalán nem szégyelli, hogy volt olyan időszak, amikor az alapvető szükségletei között volt. Hogy megérte-e ennyire őszintének lenni, az hamarosan kiderül, valószínűleg Harry herceg sem gondolta volna, hogy a nyilatkozatai miatt kitoloncolhatják Amerikából.

via