Néhány nappal ezelőtt jelent meg Harry herceg Tartalék című botránykönyve, ami alaposan felkavarta az állóvizet, és további szította a veszélyt az angol királyi családon belül. 

Sokkoló történetek

A memoárban szereplő történetek valósággal sokkolták az olvasókat, pláne azok, melyek Vilmos herceg agresszív viselkedését taglalják, de a Meghan Markle és Katalin hercegné közti vita részletei is meghökkentőek voltak. Sussex hercege a könyv kapcsán már több interjút is adott, a The Daily Telepgraphnak pedig elárulta, hogy a memoárt bizony alaposan átszerkesztette, néhány történetet pedig egy az egyben kivett belőle, mert úgy gondolta, hogy azok megjelenése lehetetlenné tette volna, hogy valaha is újra kapcsolatba lépjen a családjával. 

Hosszabb lett volna

A herceg állítása szerint a Tartalék eredetileg kétszer olyan hosszú lett volna, mint most. 

Az első tervezet más volt (...) 800 oldalról 400-ra csökkent. Lehetett volna két könyv is, fogalmazzunik úgy, de a legnehezebb, legdurvább dolgokat végül kiszedtük belőle. 

Megbocsátást vár?

Harry bevallása szerint ezek a történetek az apjáról, Károly királyról, illetve a bátyjáról Vilmos hercegről szólnak, azonban úgy érzi, ezeket a világ nem tudhatja meg. 

Nem hiszem, hogy valaha is megbocsátanának nekem

 – tette hozzá, ami arra enged következtetni, hogy a herceg abban bízik, lesz még lehetősége a családdal rendezni a dolgokat, annak ellenére is, hogy a könyv jelen verziójában is számtalan olyan történet szerepel, ami rossz fényt vet Vilmosra, Károlyra és akár  Katalin hercegnére is. Sőt, egyesek szerint a memoár annyira durvára sikerült, hogy nem kizárt, megjelenése a monarchia végét jelenti majd.  

(via)