Harry herceg könyve úgy tűnik, nem csak a királyi családot bolydította fel, de Harry mindennapjait is megnehezíti, mert olyan dolgokról is írt benne, ami miatt vizsgálatot indítottak ellene. 

Az amerikai hatóságoktól várnak válaszokat

Most pedig egy szervezet már pert is indított az amerikai hatóságok ellen, amelyben Harry herceg vízum adatainak kiadását követelik. A Heritage Foundation azt akarja kideríteni, hogyan maradhatott Harry herceg az Egyesült Államokban, annak ellenére, hogy könyvében beismerte, illegális drogokat használt.

Harry válaszait is vizsgálják

Az amerikai törvények ugyanis általában nem engedik, hogy olyan személy lépjen be az országba, aki beismeri, korábban kábítószert fogyasztott.

A vízumkérelem benyújtásakor a nyomtatványon válaszolniuk kell a korábbi drogfogyasztásra vonatkozó kérdésre. A fogyasztás beismerése azonban nem jelenti automatikusan azt, hogy az illető soha többé nem léphet be az Egyesült Államokba. De azt mindenképpen ki akarják vizsgálni, hogy Harry herceg hogyan válaszolt a drogfogyasztást firtató kérdésekre és azt is, kivételeztek-e a herceggel, amikor vízumot kapott.

Több dolgot is kipróbált

Sussex hercege a januárban megjelent Tartalék című könyvében vallott arról, hogy egész életében dohányzott, tinédzserként pedig gyakori volt nála a kokainfogyasztás. Felnőtt korában pedig pszichedelikus szerekkel kísérletezett. 


Via