Az angol királyi család háza táján az utóbbi időben folyamatosan áll a bál! A legújabb, hogy Harry herceg és Meghan Markle hajléktalanok lettek, na, jó persze nyilván nem, de az angliai otthonukat, a Frogmore Cottage-t el kell hagyniuk, azt követően, hogy Károly király felszólította őket erre. 

Mi lesz a gyerekekkel? 

Ez azonban számos kérdést felvet, egyebek között azt, hogy ezek után Harryt meghívják-e Károly király május 6-i koronozására, valamint az sem világos, hogy a hercegi pár gyerekei, Archie és Lilibeth megkapják-e az elvileg nekik járó királyi címeket. A királyi szakértő szerint nem valószínű, hogy ez megtörténik, legalábbis a friss események tükrében nagyon úgy fest, hogy Harry és Meghan a család elsőszámú közellenségei, így szinte kizárt, hogy a gyerekek megkapják a címeiket.

Netflix

Automatikusan járna, de...

Nyilván ez azért nagyon érdekes, mert az V. György király által, 1917-ben megalkotott jegyzőkönyvek értelémben egy uralkodó gyermekeit, valamint unokáit automatikusan megilletik a herceg vagy hercegnő címek. Károlynak azonban az ún. Letters Patentot vagyis kiváltságlevelet kellenne kiadni, hogy megváltoztassa Archie és Lilibeth státuszát, a bennfentesek szerint azonban ez nem fog megtörténni. 

Nagy hiba?

A szakértők egyébként úgy vélik Károly kemény döntése – amivel feltehetően a feleségét, Kamillát akarta védeni – elhibázott, s bár az Egyesült Királysbeli emberek örömmel fogadták a hercegi pár kilakoltatásának a hírét, a családhoz közel álló források mégis azt mondják, ez ellentétes a néhai királynő korábbi akaratával. II. Erzsébet ugyanis minden erejével azon volt, hogy a történtek (Megxit) ellenére is a család közelében, a fedélzeten tartsa Harryt és Meghan-t. 

(via)