Néhány nappal ezelőtt adott interjút dr. Máté Gábor terapeutának Harry herceg, melyben sok egyéb mellett arról is beszélt, hogy korábban fogyasztott kokaint, valamint egyéb  pszichedelikus szereket, füvet és ayahuascát. 

Drogokat használt

Sussex hercege a beszélgetés során arról beszélt, hogy azért használta ezeket a szereket, mert kellett valami, ami segít neki megbirkózni a múltbéli traumáival. 

Rekreációs céllal kezdtem el csinálni, de rájöttem, mennyire jó ez nekem

– vallotta be Harry, aki a kijelentései miatt most hatalmas bajba kerülhet.

Hiba volt erről beszélni? 

Egyes vélemények szerint ugyanis az amerikai bevándorlásiak nagyon szigorúak a drogok tekintetében, különösen akkor ha nem amerikaiak kábítószert fogyasztanak az országukban. Piers Morgan újságíró szerint Harry veszélytezteti az országban maradását azzal, hogy beismerte, kábítószert használt egészségügyi okokból. 

Jobb, ha nem megy a koronázásra? 

A kannabisz egyébként Kaliforniában – ahol Harryék is élnek – legális, de az USA-ba utazni az anyagok szállítása közben viszont nem, ugyanis az FDA nem szabályozza az orvosi felhasználása szánt marihuánát. Éppen ezért nem kizárt, hogy a kábítószerrel kapcsolatos viták miatt, Harry nem tud majd visszmenni az országba, ha elhagyja azt. Mint ismert a herceg és családja hivatalos Károly király májusi koronozására, azonban eddig még nem közölték, mennek-e. Nos, Piers Morgan szerint jobb lenne, ha nem menne, legalábbis, ha nem akarja megkockáztatni, hogy elakad a hazafelé vezető úton.

Hova mennének? 

Ha pedig Harry nem tud belépni az államokba, akkor valószínű, hogy a családja sem maradna ott, így el kellene hagyniuk Kaliforniát. A kérdés már csak az, hova mennének? Hiszen az Egyesült Királyságban nem látják őket túl szívesen, és az sem világos, hogy a Frogmore Cottage-t használhatják-e a jövőben...

(via)