Harry herceg szellemírója elárulta, hogy a sussexi herceg "Spare" című memoárján dolgozni nem volt éppen a legkellemesebb élmény.

Nem Harry herceg írt a könyvét

Köztudott, hogy Harry herceg nagysikerű botránykönyvét nem maga a herceg írta, hanem egy úgynevezett szellemírót béreltek fel a feladatra. Az ő dolga, hogy időt töltsön Harry herceggel, feltérképezze a dolgokat, rendszerezze a gondolatait, majd papírra vesse őket, és megszerkessze, hogy könyv formát kapjon. 

A szellemíró és Harry herceg kapcsolata viszont nem volt mindig feszültségektől mentes, a közös munka ideje alatt többször is egymásnak feszültek. 

Nagyon elkeseredett voltam. Egyszer hajnal 2-kor feszültünk egymásnak Zoom-on. Konkrétan éreztem, hogy ég a fejem az idegességtől, és egyszerűen nem tudok megnyugodni. Fel is emeltem a hangomat. Aztán annyira hihetetlennek tűnt, hogy én most tényleg Harry herceggel ordibálok? 

A szellemíró szerint a herceg elég sok dologba bele szeretett volna szólni, és ezért tele volt számára ez a projekt kétségekkel. 

Harry herceg el akarta ferdíteni a valóságot

Többször belém kötött és visszaszólt. Láttam rajta, ahogyan elönti az ideg. Ilyenkor nagyon megijedtem. Azt éreztem, hogy most fog kirúgni, mert ellent mertem neki mondani. Ám ez mégsem történt meg. 

Az író szerint Harry herceg többször is csúsztatni akart arról, pontosna mi is történt, amikor egy hadgyakorlat végén színlelt terroristák fogták el. Csuklyát húznak a fejére, egy földalatti bunkerbe hurcolták, megverték, éheztették, levetkőztették, és kínzó pózokba álították. A szimuláció lényege az volt, hogy megállapítsák, hogy képes-e túlélni egy ilyen támadást.

A szellemíró azonban azt gondolta, hogy Harry herceg szerette volna magát jobb színben feltültetni, és ezért nem mindig az igazságot mondta. Ez pedig azt eredményezte, hogy a történet több ponton is megkérdőjelezhetővé vált. A közös munka alatt ez volt a legdurvább konfliktusuk, ám ezen is tűllendültek, és vegül elkészült a könyv. 

via