Az angol királyi család sem tévedhetetlen, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a weboldalukon lévő hiba, amit a szemfüles rajongók szúrtak ki nemrégiben. 

Hiba

A weboldal ugyanis azt írja, hogy Wessex grófja – aki jelenleg Edward herceg fia, James – számos királyi kötelezettségnek kell eleget tegyen a napokban. James azonban még csak 15 éves, így furcsa, hogy ezekre a találkozókra hivatalos. Nos, az igazság az, hogy nem is kell megjelennie egyiken sem, ugyanis valójában az édesapjáról van szó, csak a weboldalt elfejetették frissíteni, sőt jelenleg is a hibás adatokat lehet ott elolasni. 

Fotó: royal.uk 

Edinburgh hercege

Edward ugyanis néhány nappal ezelőtt, egészen pontosan a születésnapján, március 10-én megkapta a néhai nagyapja, Fülőp herceg címét, így mostantól ő Edinburgh hercege. A weboldalon szereplő eseményekre tehát ő a hivatalos és a nem fia. 

Örökölheti a fia?

Érdekesség egyébként, hogy James megörökölte apja wessex-i címét, ám Edinburgh hercege valószínűleg sosem lesz, legalábbis öröklés útján biztosan nem. Ezt a címet ugyanis a király adományozza mindig oda, ha pedig a királyi szakértők találgatásának lehet hinni, akkor nem valószínű, hogy az apja halálát követően James kapná meg a címet. Bár, persze még bárhogy alakulhatnak a dolgok, a királyi család háza táján nem ritkák a meglepetések vagy éppen a botrányok szóval, hogy ki lesz a jövőben Edinburgh hercege az még rejtély. Nagy eséllyel legközelebb már Vilmos – mint király – nevezi majd ki az új Edinburgh hercegét, de egyelőre még csak találgatni is felesleges, kire eshet a választása. 

(via)