Kendall Kiper TikTok profilja egy pillanat alatt világhírűvé vált, miután egy videóban lerántotta a leplet arról, hogyan is hamisítják meg a „tökéletes” nyaralós képeiket az influencerek. Kendall szerint egy kis fantáziával, kreativitással, meg néhány ezer forinttal bármilyen egzotikus nyaralást el lehet hitetni a rajongókkal – az alábbi videón pedig be is mutatja, hogyan. Vigyázat, sokkoló képsorok következnek!

@kendallkiper LMAOOOOO slayy home depot!!!! 😍 #instagramvsreality ♬ original sound - KENNY

Ahogyan a videón is látszik, az aranyhomokos tengerparti napozást egy zsák homok megvásárlásával is tökéletesen lehet imitálni – főleg úgy, ha a rendelkezésre áll egy olyan kis terület a kertben, amit szabadon lehet használni. Ha nincs, akkor is megoldható a dolog (Kendall például ismer olyanokat, akik játszóterek homokozóiban vagy egy erdő mellett teszik meg ugyanezt), maximum egy kicsit körülményesebben lehet elkészíteni a fotókat.

Az állítólagos luxushotelek medencéivel is ez a helyzet – ugyan ki mondaná meg, hogy egy olcsó, szupermarketben vásárolt, felfújható gyerekmedencében pózol valaki, nem a négy évszak egyik elit szállodájában? Nagy valószínűséggel senki, főleg akkor, ha a képeket napsütésben készítik el - ilyenkor ugyanis a visszatükröződő víznek még a legolcsóbb medencében is csodálatos lesz a fénye.

A legdurvábbak pedig nem is ezek az átvágások, hanem azok, amikor még plusz photoshoppal vagy más fotózáshoz használt mobilapplikációkkal is feltuningolják az influencerek a képeiket. Egy ronda, gazzal teli száraz gyepet például pillanatok alatt álmaink legszebb virágosrétévé lehet varázsolni; a kis piknikes terítőkön pedig annyira idillinek látszik az egész világ, hogy sokan már azt sem veszik észre, ha a terítő helyett egy használt ágynemű vagy egy lyukas lepedő van kiterítve és azon pózolgatnak az influencerek.

Ez az év legnagyobb átvágása!

– kommentálta valaki Kendall videója alá, aki szintén nem hagyta szótlanul a dolgot.

Tudom... Szörnyű lehet felnőni egy olyan közegben, ahol állandóan csak a vetítéseket meg a játszmázásokat látod. Örülök, hogy már nem vagyok gyerek és nem hiszek el mindent, amit látok. Másfelől pedig meg is értem az influencereket, mert ők ebből élnek meg és ha fürdőruhában kell a strandon fotózkodniuk egy-egy kép kedvéért, akkor most költsenek el egy vagyont egy egzotikus utazásra? Persze, nyilván nekik is jobb lenne, de mindenkinek meg kell élnie valamiből

– vette pártfogásába az influencereket Kendall, akinek a mindent leleplező videójával nem az volt a célja, hogy kellemetlen helyzetbe hozzon bárkit is, hanem hogy bebizonyítsa, hogy nem minden arany, ami fénylik. 

Csomóan követnek Tik Tokon, én is egy csomó trükköt bevetek azért, hogy jobbak legyenek a tartalmaim, ahogy valószínűleg mindenki más is. Azt viszont nem akarom, hogy a fiatal lányok ki legyenek bukva a nyáron azért, mert semmilyen fancy helyen nem voltak. Csajok, ők sincsenek, csak homokzsákokat meg gagyi gyerekmedencéket vesznek azért, hogy a megrendelőjük elégedett legyen, ők meg ki tudják fizetni a csekkjeiket!

– mondja Kendall, aki annak ellenére, hogy maga is számos ilyen trükköt bevet a csatornáján, folytatni kívánja a leleplező videók gyártását az influencerek valódi életéről.

Via