Marc Anthony és Jennifer Lopez gyerekei, Emme és Max már 14 évesek: az ikrek 2008-ban születtek. J-Lo csütörtökön a Los Angeles Dodgers alapítvány gáláján lépett fel, és egyszer csak bejelentette, hogy duettet fog előadni az egyik ikerrel. Emme Mirabel Muñiz a következő felkonfot kapta édesanyjától:

egy ugyanilyen nagy stadionban léptünk fel utoljára együtt, és mindig nyaggatom, hogy énekeljen velem, de sose hajlandó. Úgyhogy ez most egy nagyon különleges alkalom, mert ő nagyon, nagyon elfoglalt. Nem ér rá. És a gázsija is magas, úgyhogy a gatyám is rámegy, ha jön. De az utolsó fillérig megéri, mert ő a kedvenc duettpartnerem az életben. Úgyhogy engedjétek meg...

A lényeget egy magyar fordításban nem nagyon lehet visszaadni: a beszéd során Jennifer Lopez végig a „they” névmást használva említi gyermekét. Az angol nyelvben a legtöbb emberről vagy a férfiakra utaló „he”, vagy a nőkre utaló „she” névmásokkal szokás beszélni, azonban például a non-binary, azaz a nembináris közösséghez tartozók inkább a  „they” névmást preferálják, mert ez nem kötődik egyik nemhez sem. Édesanyja beszédéből az következik, hogy Emme szintén azt szereti, ha a  „they” névmással beszélnek róla.

Ja, és a legutóbbi közös fellépés alatt a 2020-as Super Bowlt kell érteni, ekkor készült az oldal tetején látható fotó, bár biztos felismerted.

Alább tudod meghallgatni a beszédet, a közönségből rögzítette valaki.

@christinathesupermom Jennifer Lopez JLO surprises audience at at the Blue Diamond Gala by the Dodgers foundation. Excuse shaky camera at end I was in shock myself.#jlo #jenniferlopez #jloandemme #dodgersfoundation #bluediamondball #jlosurpriseguest #tmz #jloperformance ♬ original sound - ChristinaTheSupermom

Még egy videó Jennifer Lopezről és Emme-ről – utóbbi egy szivárványszínű mikrofonba énekelt. Június a pride hónapja!

Eddig nem ismertél hírességeket, akik a „they” névmást használják? Dehogynem ismertél! Ott van többek között Demi Lovato és Sam Smith énekesek vagy Jonathan Van Ness a Queer Eye-ból!

Via