Megjelent Jeremy Renner első interjúja január elsejei balesete óta, és bár tegnap is írtunk róla, még mindig maradtak elképesztő részletek. Sőt, talán az elképesztő ezúttal nem is a legjobb szó: trágár és felkavaró szavak-dolgok következnek, szóval csak akkor olvass tovább, ha az igazán sokkoló részletekre is kíváncsi vagy!

Not today, MF!

Jeremy Renner újév napján saját hókotrójával próbált segíteni megtísztítani az utat, mivel hatalmas havazás volt az előző éjszaka. Eközben volt, hogy a hókotrót nem állította le, de kiszált belőle, és a hatalmas jármű elindult a jégen, pont feléje. Az 52 éves színész a következőképpen meséli el a baleset pillanatait a Yahoo! beszámolója szerint:

nem lett volna szabad kiszállni a járműből, amíg működésben van, érted? Ez olyan, mintha úgy vezetnél autót, hogy az egyik lábad kint van a kocsiból. Dehát ez történt mégis. Elkövettem a hibát — és meg is fizettem érte. Megpróbáltam visszaugrani a hókotróba, hogy lekapcsoljam, ekkor ütött el. És egyébként amikor a jármű alá kerültem, akkor ordítottam: »nem ma, a kurva anyádat!« — ezt kiabáltam. Bocs a trágárságért.

Érthető, hogy egy ilyen súlyos baleset közben az ember nem vigyáz arra, hogy mit mond.

Felkavaró részletek

Renner ezután lekerült a földre, arccal a földre, és átment rajta a hókotró. Ezekről a pillanatokról a következőket mondja:

az egész alatt ébren voltam. Pontosan olyan érzés, mint amilyennek az ember elképzeli. Bár nehéz elképzelni, hogy milyen érzés lehet, de ha megnézed a járművet és... aszfalt és jég volt alattam. Bár hó lett volna! Kiment belőlem a szusz. Túl sok minden történik az ember testében ahhoz, hogy fájdalmat érezzen, minden egyszerre. Olyan, mintha az ember a lelkével érezné a fájdalmat.

Hárman is a közelben voltak ekkor, Renner unokaöccse és két szomszéd. Ők hívták a mentőt, és meg voltak róla győződve, hogy Renner nem fogja túlélni a balesetet: a színész állkapcsa és arckoponyája is eltört, méghozzá a szeménél. Az egyik szomszéd említi is az interjúban, hogy a Renner egyik szeme kinyomódott a helyéről. A színész talán legsokkolóbb nyilatkozata erről:

az egyik szememmel láttam a másikat.

Hála Istennek az orvosok meg tudták menteni az életét. Bár még mindig kerekesszéket használ, egyre gyorsabb ütemben gyógyul.

Via