Johnny Depp több mint 3,6 millió dollárt keresett műalkotásaival.

Az 59 éves színész a londoni Castle Fine Art galérián keresztül 780 grafikát adott el csütörtökön. A londoni galéria szerint Johnny munkáit rekordgyorsasággal kapkodtak el, és ez a kollekció fogyott el eddig a leggyorsabban, alig néhány óra alatt. 

A gyűjtemény része volt  Johnny  Barátok és hősök című négyrészes kollekciója, ami négy portrét tartalmaz Bob Dylanről, Elizabeth Taylorról, Al Pacinóról és Keith Richardsról. A galéria szerint a színész olyan emberekre összpontosított, akiket jól ismert, és akik személyesen is inspirálták őt.

A csütörtöki megjelenés előtt a galéria egy kulisszák mögötti fotót tett közzé az Instagramon, amin Johnny a műteremben fest. 

Mindig is arra használtam a művészetet, hogy kifejezzem az érzéseimet, és reflektáljak azokra, akik a legfontosabbak számomra, mint a családom, a barátaim és az emberek, akiket csodálok

– mondta  Johnny  a galéria által megosztott nyilatkozatban. 

Rengeteget kaszált

A limitált kiadású portrékat az interneten 3 973 dollárért jegyzik, a négy darabból álló készletet 15 040 dollárért árulják, Johnny pedig közel 800 darab grafikájáért összesen 3,6 milliárd dollárt kapott. 


Kész polihisztor

A színész  nemrég zenei babérokra is tört: ő és Jeff Beck több mint egy hónapja járja a fellépéseket, és Európa-szerte népszerűsítik „18” című albumukat. 

Via