Először járt látogatáson Kamilla királyné a Királyi Gárdánál, amióta átvette a szerepet, ami korábban András hercegé volt. A brit uralkodó feleségének az érkezését pezsgőzéssel ünnepelték. Kamilla 2022 decemberében vállalta át hivatalosan a feladatot, de már el is látogatott az angliai Aldershot-i Lille laktanyára. Nem csupán a zászlóalj tagjaival találkozott, de azok családjával is.

Így búcsúzott

Köszönöm szépen, öröm volt itt lenni. Alig várom, hogy még többen találkozzunk a jövőben

- mondta Kamilla királyné, amikor elbúcsúzott.

Kitüntetéseket adott át

Kamilla nem csupán azért látogatott el a laktanyára, hogy megismerkedjen a katonákkal, ugyanis volt egy még fontosabb feladata: kitüntetéseket kellett átadnia. 10 katona kapott jutalmat a tavalyi kiemelkedő iraki szolgálatért, ketten pedig a szolgálati idejükért érdemelték meg a kitüntetést. Gerald Johnson alezredes elmondta, hogy milyen volt a királynéval lenni.

Csodálatos volt, és nagyon különleges pillanat volt számunkra, hogy bemutathattuk új ezredesünket. Január elején tudtuk meg, és örültünk, hogy ilyen gyorsan el akart jönni hozzánk Kamilla királyné

- mondta a férfi.

Kezdik megszeretni az emberek?

Köztudott, hogy Kamilla királyné az elmúlt évtizedekben nem volt az Egyesült Királyság lakóinak a kedvence, ugyanis sokan őt hibáztatták, amiért Károly király és Diana hercegné elváltak. Elmondható, hogy Kamilla népszerűsége folyamatosan növekszik, amióta 2005-ben Károly feleségül vette. Talán úgy tűnik, hogy Erzsébet királynő tavaly szeptemberi halála óta még közelebb került az emberek szívéhez Kamilla.

Itt vannak a képek az eseményről

Via