Károly király mindenkit meglepett döntésével, amikor bejelentette, hogy idén András herceg volt feleségét, Sarah Fergusont is meghívja a királyi ünneplésre.

Károly király a békéltető szerepét játssza

Erre az elmúlt 30 évben egyáltalán nem volt példa, így a királyi szakértők szerint nagyon fontos üzenete van a nem mindennapi gesztusnak: Károly király a megbocsátását szeretné kifejezni az invitációval.

Sarah Ferguson neve az elmúlt évtizedekben szinte eggyé vált a botrány fogalmával, kezdetben ugyanis csak házasságának válságáról lehetett hallani, ám később durvább dolgok is napvilágot láttak. 

Egyre többet beszéltek például arról, hogy más férfiak oldalán keresi a vígaszt, amikor András herceg távol van a családtól, később pedig félmeztelen fotók is megjelentek a york-i hercegnéről. 

Erzsébet királynő nem volt hajlandó ennyire visszafogadni

A válás óta volt már, hogy Erzsébet királynő is meghívta egy-egy eseményre, ám annyira szoros köteléket nem sikerült kialakítani, hogy beférjen például Katalin hercegné és Vilmos herceg 1900 esküvői meghívottja közé. 

Károly királyt azonban láthatóan nem érdekli, mi történt Sarah Ferguson és a család között, ő nyilvánosan szerenté elásni a csatabárdot, és újra köreikben üdvözölni az ex-hercegnét.