Károly király alkalmazottjai fellázadtak, ugyanis az új uralkodó miatt több tucat ember inthet búcsút az állásának. 

Munkanélküliek lettek, akik eddig Károly királyt szolgálták

A Clarence House közel 100 dolgozóját értesítték, hogy munkájukra nem tartanak tovább igényt, ugyanis Károly király és Kamilla királyné a Buckingham-palotába költöznek. 

Az elbocsátásban érintettek magántitkárok, a pénzügyi iroda munkatársai, a kommunikációs csapat és háztartási alkalmazottak is. 

Egyes alkalmazottak állítólag megmenekültek, és új szerephez jutnak majd a király új háztartásában, ám a többség nem ennyire szerencsés. 

Az informátorok azt mondták, hogy semmi jele nem volt annak, hogy mi fog történni, amíg nem kaptak levelet Sir Clive Aldertontól, a király személyi titkárától amelyben a következő szerepelt:

Károly király szerepének megváltozása a háztartásunk számára is változást jelen. A korábbi walesi herceg személyes érdekeit, korábbi tevékenységeit és háztartásának vezetését támogató munkaportfólió a továbbiakban megszűnik, a Clarence House háztartását pedig bezárják. Ezért várhatóan nem lesz szükség a főként a Clarence House-ban működő állások betöltésére. Tisztában vagyok vele, hogy ez a hír mindenkit felkavar, és szeretném önöket a támogatásomról biztosítani. 

A hírek szerint az alkalmazottak nagyon dühösek, napok óta áll a bál. 

A szerencsések maradhatnak, ám ők kevesen vannak

Sir Alderton továbbá kifejtette, hogy az a néhány alkalmazott, aki közvetlen közeli és személyes támogatást és tanácsot ad Károly királynak és Kamilla királynénak, azokra továbbra is igényt tartanak. 

Konkrét döntések, kirúgások a hétfői temetés után várhatók. 

Az elbocsátott alkalmazottaknak állítólag alternatív munkát kínálhatnak más királyi háztartásokban, és a törvényi minimumot nem meghaladó végkielégítést.

Munkatársaink hosszú és lojális szolgálatot teljesítettek, és bár bizonyos elbocsátások elkerülhetetlenek lesznek, sürgősen dolgozunk azon, hogy a legtöbb alkalmazott számára alternatív szerepköröket találjunk

— mondta a király titkára.

Via