Károly király hónapok óta készül a koronázásra és amit lehet, saját maga választ ki a ceremóniára. Az ünnepi ebéd ételeinek összeállításában is részt vett, de ebben úgy tűnik, nem sikerült jó döntést hoznia.

Az uralkodó egy  különleges ételt választott, a francia quiche-t, ami nem minden angolnak nyerte el a tetszését. 

Sokan nem értik, miért pont egy francia ételt választott erre az alkalomra és miért nem a klasszikus angol spenótos pite került a koronázási menübe.

Kicsit a javít a helyzeten, hogy az eredeti francia pite receptjét az angol hagyományok szerint módosították, így cheddar sajttal, spenóttal és babbal készül majd ez a fogás, ami talán a kritikus angolokat is megnyugtatja. 


A koronázási csirke sem marad ki a menüből

A királyi családnak sajátos hagyományai vannak, ha a nagy eseményekre szánt ételekről van szó. 1953-ban, a tavaly elhunyt II. Erzsébet királynő koronázására, „koronázási csirkét" készítettek, ami lényegében egy currykrémes, majonézzel készült csirkesaláta.
Ez az étel akkor hatalmas sikert aratott, és a mai napig is a királyi család rendezvényeinek egy kedvenc étele, így a koronázáson is felszolgálják majd.


Via