Károly király és Kamilla királyné koronázási ceremóniája az egyik legjobban várt esemény az Egyesült Királyságan. A Buckingham-palota a királyi család hivatalos oldalán tette közzé III. Károly király és Kamilla királyné koronázásának meghívóját, megerősítve, hogy a koronázásra 2023. május 6-án kerül sor a Westminsteri apátsági templomban.

Az eseményre több, mint 2000 meghívót küldenek ki a következő napokban.

A meghívó grafikai elemei a tavaszt és az újjászületést szimbolizálják, és az új uralkodást ünneplik. Az Andrew Jamieson művész által megálmodott meghívón többek között az Egyesült Királyság emblematikus virágai - a rózsa, a gyűszűvirág és a nárcisz - is láthatóak. A virágok között egy oroszlán, egy egyszarvú és egy vadkan tűnik fel - a király és a királyné címeréből.


A királyi portré is megjelent

A meghívóval együtt a palota egy új fényképet is közzétett Károlyról és Kamilláról. A pillanatfelvételen a pár - akik 2005 óta házasok - átöleli egymást, miközben a kamerába mosolyogtak.

 A 74 éves Károly kék öltönyt viselt kék-arany nyakkendővel, míg a 75 éves Kamilla egy ehhez tökéletesen passzoló kék ruhát vett fel, melyhez gyöngysorral egészített ki. 

Via