Erzsébet királynő halálával alapjaiban változtak meg a királyi családon  belüli viszonyok. Vilmos herceg és Harry herceg számára pedig olyan kötelességek is keletkeztek, amelyek nem szívesen végeznek el. Vannak azonban olyan dolgok, amelyeken nem is hajlandóak változtatni. 

Kamilla királynét mostantól hivatalból tisztelnie kell Harry hercegnek

Harry hercegnek és Vilmos hercegnek különös kötelezettsége lett: meg kell hajolniuk Kamilla királyné előtt. Vilmos herceg még valószínűleg könnyebben megemészti ezt a feladatot, Harry herceg számára azonban meglehetősen nagy áldozatnak minősül ez az aprónak tűnő tett. 

Ugyan a viszony továbbra is nagyon hideg Kamilla királyné és a hercegek között, Károly király meglehetősen szoros viszonyt ápol a gyermekeivel.

A Papa örök

Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy bármilyen formális követelményeknek kell megfelelnie az apa-fia viszonynak is, Harry és Vilmos herceg nem engednek: továbbra is Pa-nak szólítják Károly királyt, azaz Papának. 

A két férfi nem hajlandó távolságot tartani a családon belül, sem pedig állandóan Őfelsége megszólítást használni, ők inkább maradnak a kevésbé formális Papánál. 

Via