Mindenkit meglepett Károly király, amikor a húsvéti ünnepségen András herceg társaságában mutatkozott.  A király Kamilla királynéval, Anna hercegnővel és a korábbi yorki herceggel együtt ment a húsvét vasárnapi misére, a windsori Szent György-kápolnába.

András herceg tavaly vonult vissza a királyi családdal közös szereplésektől, miután szexuális zaklatási ügybe keveredett.

Azért is meglepő, hogy Károly király mindkét testvérével együtt jelent meg, mert állítólag 2021-ben épp ő javasolta Erzsébet királynőnek, hogy fossza meg rangjától öccsét.

 
A közös húsvéti ünneplés és a nyilvános szereplés után persze elindultak a találgatások arról, hogy András herceg talán visszatér a közéletbe.

A szakértők azonban gyorsan helyretették a dolgot. 

A családi eseményeket, az ünnepeket és a hivatalos dolgokat szigorúan különválasztja a királyi család 

– mondta egy bennfentes, hozzátéve, Károly király számára kínos lett volna, ha nem hívja meg öccsét, miközben annak gyermekei – Beatrix és Eugénia hercegnő –  párjukkal együtt részt vett a húsvéti misén. 

András herceg kegyvesztettsége tehát változatlan, ezt mutatja az is, hogy ugyan ott lehet a koronázáson, de nem állhat a Buckhingam-palota erkélyén az ünnepség alatt. Az ugyanis a királyi család aktív tagjai számára van fenntartva. 

Via