Fontos bejelentést tett a Buckingham-palota: Károly király és Joe Biden amerikai elnök a Windsori kastélyban fognak találkozni július 10-én. A palota egy közleményben mondta el a részleteket. 

A király július 10-én, hétfőn találkozik az Amerikai Egyesült Államok elnökével a Windsori kastélyban

– írták. 

Kiderült, mi az utazás célja

A palota azt is elmondta, hogy Joe Biden azért érkezik az Egyesült Királyságba, hogy megbeszélje III. Károly királlyal és Rishi Sunak miniszterelnökkel, hogyan erősítsék tovább a nemzeteik közötti szoros kapcsolatot. Joe Biden a londoni látogatás után Litvániába, Vilniusba utazik majd, valamint később a finnországi Helsinkibe, az Egyesült Államok-skandináv vezetők csúcstalálkozójára.

A koronázáson nem volt ott

Habár Joe Biden is kapott meghívást Károly király májusi koronázására, de az amerikai elnök nem vett részt. Ott volt azonban Joe Biden felesége, Jill Biden, aki az egész családjukat képviselte a nagy napon. 

Károly királynak egyre több a feladata

Károly királynak, amióta brit uralkodó lett egyre több a feladata, és a hivatalos esemény, amelyeken részt kell vennie. A jó hír, hogy a király Erzsébet királynő fiaként mindent megtanult az elmúlt évtizedekben. A brit uralkodó és Kamilla királyné néhány hete még a szomszédos Romániába is ellátogattak, pont akkor, amikor Harry herceg visszatért Londonba a bírósági pere miatt. Apa és fia tehát nem tudtak találkozni, hogy megbeszéljék a problémáikat, pedig Károly király legnagyobb álma, hogy újra béke legyen a családjában.

Via