Mint ismert Károly király hivatalos koronázására május 6-án kerül sor, a Westminster Abbeyben, ám nagyon úgy fest, hogy a közelgő eseményből a zenészek és művészek jelentős része nem kér. 

Nem kérnek Károlyból 

Úgy tudni, hogy Adele, Elton John és Harry Styles már visszautasították annak a lehetőségét, hogy fellépjenek az uralkodó közelgő koronázásán. Továbbá a Rolling Stone magazin értesülései szerint a Spice Girls tagjai, valamint Robbie Williams sem kérnek Károly királyból. A művészek egyébként nem voltak hajlandóak elmagyarázni, miért nem lépnek színpadra a nagy napon, de ha találgatni lehet, akkor valószínűleg a családot övező botrányok azok, amik visszatartják őket. 

Puskaporos hangulat

Persze az uralkodó családjában alapból is puskaporos volt a hangulat már jó ideje, ám amióta kiderült, hogy Károly kilakoltatja Harry herceget és Meghan Markle-t csak még inkább elszabadultak az indulatok. Éppen ezért a királyi szakértők is úgy gondolják, hogy a monarchiához köthető botrányok miatt nem akarnak a zenészek részt venni a jeles eseményen: 

A királyi család számos PR-katasztrófával szembesült az utóbbi időben. Mindenkinek, aki fellép a ceremónián, mérlegelnie kell, nem-e lesz annak negatív hatása rájuk nézve, nem-e pártolnak el tőlük emiatt a rajongók. 

Nem szeretik Károlyt? 

Egy vezető brit zenei PR-cég vezetője, aki a neve elhallgatását kérte, azt mondta a Rolling Stone-nak, hogy Károly személye is problémát jelent. Mint mondja II. Erzsébetet imádták, de az új uralkodót nem kedvelik annyian, mint a néhai királynőt, éppen ezért alakulhatott ki a vita annak kapcsán, hogy a művészek vállaljanak-e szerepet olyan eseményen, ami konkrétan Károlyról szól. 

(via)