III. Károly király levette a cipőjét, de a zoknijáról készült fotó könnyen lehet, hogy sokat lendít a népszerűségén.

A mecsetben

III. Károly király csütörtökön a londoni Brick Lane-en található mecsetben járt. Feleségével, Kamilla királynéval éppen a pakisztáni közösségnél tettek látogatást, és az ő szokásaiknak megfelelően levették a cipőjüket, hiszen csak mezítláb szabad bemenni a mecsetben. Ekkor készült az alábbi fotó, ami a publikálásakor azonnal mémmé vált.

Fotó: Eddie Mulholland - WPA Pool/Getty Images

Igen, III. Károly királynak lyukas a zoknija!

Nem túlzás azt állítani, hogy erre nem sokan számítottak.

Jól jöhet Károlynak a lyuk-gate

Jelenleg, a rezsiválság kellős közepén, amikor sok brit alattvaló támadja a monarchiát pazarló-fényűző életvitelük miatt, könnyen lehet, hogy kifejezetten jól jön III. Károly királynak ez a botrány. A koronázás előtt álló brit uralkodó idén az évi rendes svájci síelést is lemondta, részben azért, mert nem venné ki magát túl jól, hogy ő a világ kb. legdrágább síparadicsomában csúszkál, miközben az alattvalói alig merik feltekerni a fűtést.

Amint az Express című lap írja, az első reakciók a közösségi médiában kifejezetten pozitívak: sokan úgy érzik, ez is mutatja, hogy Károly király nem egy nagyzoló, másokon élősködő uralkodó, hiszen akkor is használja tovább a zokniját, amikor már kilyukadt. Egy ilyen kínos kis baki nagyon emberivé tud tenni egy olyan figurát, akinek előjogait és kivételezett helyzetét egyre többen támadják.

Sokan azt is találgatják, hogy előfordulhat-e egy ilyen véletlen baki egy olyan napon, amikor Károly király előre tudja, hogy egy mecsetbe fog menni, és le kell majd vennie a cipőjét. Természetesen nem kizárt, hogy nem vették észre, hogy az aznapi zokni pont lyukas volt, és természetesen az sem kizárt, hogy reggel még nem volt ott az a lyuk, hanem a nap folyamán keletkezett. Egyik sem kizárt, de egyik sem valószínű. III. Király tökéletes megjelenésén és a sajtóban megjelenő imázsán egy profi csapat dolgozik... vannak vajon véletlen zoknilyukak a brit királyi családban? Hmm.

Via