Károly király november 14-én született, de a születésnapja alkamából megtartott Brit zászlós díszszemlét csak júniusban fogják megtartani. Ugyanez volt a helyzet Erzsébet királynő esetében is, aki áprilisban született, de két hónappal később ünnepelt együtt az egész ország. Na, de minek az oka? Most eláruljuk!

Weather, weather...

Bizony az időjárás! Az Egyesült Királyságban elég kiszámíthatlan az időjárás, valamint London híres arról, hogy sokat esik az eső, ez az oka annak, hogy Erzsébet királynő és Károly király esetében is inkább egy nyári hónapot, a júniust jelölték meg az ünneplésre. 

Megvan a hivatalos dátum

Károly király születésnapját hivatalosan június 17-én fogják megünnepelni. A parádé alatt mintegy  113 parancsszó hangzik el, 200 lovas vonul fel, és 400 katonazenész játszik egyszerre. A BBC élőben fogja közvetíteni az eseményeket. A királyi család a Horse Guards épületének első emeleti erkélyéről tekinti meg a díszszemlét. 

Májusban megkoronázzák

Bőven lesz szórakozás a britek életében 2023-ban! Májusban tartják meg Károly király koronázási ünnepségét. A május 6-i ceremónia után május 8-án, hétfőn országszerte extra munkaszüneti napot tartanak. 

Via