Megható üzenetben mondott köszönetet Károly király az Egyesült Királyság népének. Az új uralkodó mélyen meghatódott azon, hogy mennyien szerették az édesanyját, akitől milliók búcsúztak el a Westminster Hallban.

Az elmúlt 10 napban a feleségemet és engem annyira mélyen megérintett a sok részvétnyilvánítás és támogatás, amelyet ettől az országtól és más országoktól kaptunk a világ minden tájáról

- mondta Károly király.

Londonban, Edinburgh-ban, Hillsborough-ban és Cardiffban mérhetetlenül meghatódtunk mindenkitől, aki vette a fáradságot, hogy eljöjjön, és lerója tiszteletét drága édesanyám élethosszig tartó szolgálata előtt

- tette hozzá a gyászoló király.

III. Károly végül köszönetet mondott mindenkinek, akik támogatást nyújtottak neki és a királyi családnak ebben a nehéz időszakban. Vasárnap este 8 órakor egyperces néma megemlékezést tartottak II. Erzsébet tiszteletére. 

Rengetegen jönnek a temetésre

Erzsébet királynő temetésére a világ minden tájáról érkeznek, valamint több mint 100 politikus is tiszteletét teszi. A királynőt, imádott férje, Fülöp herceg mellé temetik el a Szent György-kápolnában. 

Via