Erzsébet királynő 2022. szeptember 8-án, csütörtökön örök nyugalomra tért szeretett nyári rezidenciájában, a skóciai Balmoral-kastélyban. Bár a királyi család tagjai azon nyomban Skóciába repültek, sajnos nem mindenki lehetett jelen a királynő halálos ágyánál. Vilmos herceg és Harry herceg sajnos nem tudott elbúcsúzni Erzsébet királynőtől, haláláig viszont  fogta a kezét trónörököse, Károly király és egyetlen lánya, Anna hercegnő. 

Harry herceg nem sokat tartózkodott a Balmoral-kastélyban

A család Erzsébet királynő halála után még egy napot töltött a Balmoral-kastélyban, másnap viszont a lesifotósok lencsevégre kapták, amint Harry herceg a kora reggeli órákban repülőgépre ül.

Harry herceg a feleségéhez, a Londonban tartózkodó Meghan Markle-hoz sietett, akit Károly király nem szívesen látott Erzsébet királynő halálos ágya mellett. Sokakban felmerült a kérdés, hogy Harry herceg vajon miért távozott olyan korán Skóciából, ám ezidág csak találgatások folytak és nem érkezett logikus magyarázat a dologra. Most viszont kiderült, hogy miért!

Károly király és Vilmos herceg kirekesztették Harry herceget

A Balmoral-kastélyban dolgozó egyik komornyik azonban elkottyintotta, hogy Károly király és Vilmos herceg szinte teljesen kirekesztette Harry herceget  Skóciában.

Erzsébet királynő halála után Károly király, Kamilla hercegné és Vilmos herceg egy másik épületben fogyasztotta el a tort. Harry herceget nem engedték csatlakozni, mert attól tartottak, hogy mindent el fog mondani a sajtónak, ami ott elhangzik

— mondta a komornyik, aki hozzátette, hogy az eset szörnyen megviselte Harry herceget, aki ezért másnap reggel már repülőre is ült, hogy szerelmével, Meghan-nal osztozzon a gyászban.

A skóciai családi tor nemcsak szomorú, hanem nagyon kellemetlen is volt 

A komornyik még hozzátette, hogy a tor alatt nemcsak az Erzsébet királynő utáni gyász és a szomorúság telepedett a királyi családra, hanem a zavar is.

Rettentő kellemetlen volt az egész. Harry hercegnek a család többi tagjával, András herceggel, Anna hercegnővel, Eduárd wessexi gróffal és annak feleségével, Zsófia wessexi grófnéval kellett vacsoráznia ahelyett, hogy édesapjával és bátyjával osztozott volna a gyászban 

— tette hozzá a komornyik, aki ezek után nem volt meglepve, hogy Károly király javaslatára  Vilmos herceg és Katalin hercegné meghívta a Buckingham-palotánál lévő tiszteletnyilvánítására Harry herceget és feleségét, Meghan Markle-t.

Via