A királyi család tagjainak - köztük Katalin hercegné gyerekeinek is - sok elvárásnak kell megfelelniük. A szelfikészítés tilalma és a szigorú, lépcsőzésre vonatkozó szabályok mellett Erzsébet királynő újabb elemmel bővítette a listát. 

Az egyik dolog, amit a királynő nem enged meg az asztalnál az unokáinak, sőt a dédunokáinak sem, az a mobiltelefon használata étkezés közben

– mondta Gyles Brandreth volt parlamenti képviselő, hozzátéve: az uralkodó emellett szereti, ha unokái, a nyolcéves György, a hétéves Charlotte hercegnő és a négyéves Lajos herceg szépen ülnek az asztalnál, és tilos nekik nyitott szájjal enni. 

Erzsébet királynő szabályai a palota más részeire is kiterjednek, őfelsége ugyanis egy dolgot „ki nem állhat” Vilmos herceggel és Katalin hercegnével kapcsolatban: azt, hogy mennyi időt töltenek a konyhában.

Az Expressnek nyilatkozó királyi forrás szerint amikor a királynő először látogatta meg Katalinékat az Anmer Hall-i otthonukban, állítólag megdöbbentette, hogy a családnak a fő helyszíne a konyha és ott töltik idejük nagy részét. 


A királynőnek ez roppant furcsa, mert megszokta, hogy van egy külön helyiség az ilyesmire

– tette hozzá a forrás. 

MOZGALMAS NYÁR ELÉ NÉZNEK 

Beköszöntött a nyári szünet, Katalin hercegné és Vilmos herceg gyerekeire pedig egy igen eseménydús nyár vár. Az ötfős család augusztus és szeptember környékén meglátogatja Erzsébet királynőt Skóciában, aki a balmorali birtokon tölti a nyár egy részét. 

Terveik között szerepel ellátogatni a Scilly-szigetekre, de Katalin és Vilmos a Lake District nemzeti Parkba is elvihetik gyermekeiket egy belföldi kiruccanásra.

Úticéljuk között lehet még a karibi Mustique sziget, illetve Jordánia, ahol  a család már korábban is járt.

Via