Ahogyan arról mi is beszámoltunk május 6-án hivatalosan királlyá koronázzák Károlyt, a ceremónia kapcsán pedig folyamatosan látnak napvilágot az információk. Most például kiderült, Katalin hercegné egy több száz éves hagyományt készül megtörni. 

Tiara nélkül? 

Nem kizárt ugyanis, hogy Vilmos herceg felesége tiara nélkül fog megjelenni a rangos eseményen. Persze most joggal merülhet fel benned a kérdés, hogy oké, de ez miért baj? Nos, bajnak nem feltétlenül baj, de tény, hogy a királyi család nő tagja a nívósabb eseményekre választanak egy tiarát, sőt Katalin is már több ízben viselte valamelyik darabot. Egyebek között az esküvőjén, de nem is olyan régen, tavaly decemberben, a Buckingham-palota éves diplomáciai fogadásán is viselt különleges ékszert a fején. 

Radikális változások 

Ha pedig Katalin lemond a tiaráról, akkor az is elképzelhető, hogy az öltözéke is merőben más lesz, mint a megszokott dress code. Erzsébet királynő koronázási ceremóniáján ugyanis a hosszú ruhák voltak a jellemzőek, de azért lássuk be 1953 óta eltelt néhány év, sőt évtized, éppen ezért egyáltalán nem furcsa, hogy a trendek azóta radikálisan megváltozta. Bár a királyi család tagjai tisztelik a hagyományokat, de a korral is igyekeznek haladni, emiatt egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy Károly király koronázsa merőben más lesz, mint az édesanyjáé volt 70 évvel ezelőtt. 

Sarolta és a tiara kérdés

Persze az is lehet, hogy mindezek ellenére Katalin választ magának egy tiarát, úgy, ahogyan azt több rangos eseményen is megtette, sőt felvetült, hogy a lánya, Sarolta hercegnő is most először debütálhat majd valamelyik ragyogó ékszerrel a fején. Arról, hogy egyébként Sarolta mikor viselhet először tiarát, ebben a cikkünkben írtunk részletesen. 

(via)