Az egész világ figyelemmel kísérte Károly király koronázását, így mindennek tökéletesnek kellett lenni. Katalin hercegné gyermekei példaértékűen viselkedtek, ami édesanyjuknak is köszönhető.

Katalin hercegné testbeszéde

A szakértő elárulta, hogy Katalin hercegné már napokkal a koronázás előtt kidolgozta azt a tervet, miszerint testbeszédével fogja figyelmeztetni a gyerekeit arra, hogyan viselkedjenek.

Lajos herceget például mindig figyelte a szeme sarkából, és megjutalmazta, ha helyesen viselkedett. 

Katalin hercegné és Vilmos herceg korábban kifejtették, Sarolta hercegnőnek, György hercegnek és Lajos hercegnek meg kell tanulniuk élvezni a királyi ceremóniákat, hiszen az életük szerves részei. Emiatt nem úgy tekintenek rájuk, mint egy házimunkára.

György herceg összeomlása

A kilencéves György herceg fontos szerepet kapott a koronázáson, hiszen ő volt Károly király egyik apródja, aki a palástot fogta. A trónörökös azonban kellemetlenül érezte volna magát fehér harisnyanadrágban, ugyanis attól félt, hogy az iskolában csúfolni fogják őt az öltözete miatt.

Arra kérte nagyapját, hogy változassa meg a tradicionális ruhát, így szombaton harisnyanadrág helyett már fekete nadrágban láthattuk a ceremónián. 

via