Katalin hercegné és Vilmos herceg gyerekei, a 8 éves György herceg és a 7 éves Sarolta hercegnő otthonuktól, a londoni Kensington-palotától nem messze lévő Thomas's Battersea iskolába járnak, ahol pénteken tört ki a nyári szünet. Eközben a 4 éves Lajos hercegnek két nap előnnyel indult a vakáció, a Willcocks óvodában szerdán volt az utolsó nap.

Az iskolai szünetekben a család gyakran utazik el Londonból a norfolki vidéki otthonukba, Anmer Hallba. Katalin korábban elárulta: a gyerekek kedvenc időtöltése közé tartozik a sütés, főzés, de a művészeti és kézműves projektekért is odavannak. 

Katalin hercegné egy korábbi interjúban azt mondta: akkor a legboldogabb, amikor a családjával a szabadban lehet.

Valaki a minap megkérdezte tőlem, hogy mit szeretnék, mire emlékezzenek a gyerekeim felnőttként. És arra gondoltam, hogy fogós kérdés, de valószínűleg nem arra, hogy együtt ülünk a matekházi felett hétvégente. Inkább arra, hogy kimentünk, tábortüzet gyújtottunk és kolbászt sütöttünk

– idézte a hercegné szavait a People magazin. 

Ide utazhatnak 

Az ötfős család augusztus és szeptember környékén meglátogatja Erzsébet királynőt Skóciában, aki a balmorali birtokon tölti a nyár egy részét. 

Terveik között szerepel ellátogatni a Scilly-szigetekre, de Katalin és Vilmos a Lake District nemzeti Parkba is elvihetik gyermekeiket egy belföldi kiruccanásra.

Úticéljuk között lehet még a karibi Mustique sziget, illetve Jordánia, ahol  a család már korábban is járt.

Wimbledonban debütált Katalin hercegné és Vilmos legidősebb gyermeke

Amellett, hogy György herceg a július 22-én esedékes 9. születésnapjára készül, izgalmasan indult a nyár: életében először idén ő is elkísérte a szüleit a wimbledoni teniszversenyre, ahol még a trófeát is a kezébe vehette.

Katalin hercegné maga adta át a serleget Novak Djokovicsnak, miután a játékos legyőzte Kyrgiost a döntőben, és megnyerte zsinórban a negyedik, összesen pedig a hetedik wimbledoni bajnokságát egyéniben. 

Via