A királyi család állítólag rajong a becenevekért, így hát Katalin hercegné és Vilmos sem úszhatták meg a dolgot.

Az már közismert, hogy Edinburgh hercege feleségét, Erzsébetet „Káposztának” vagy „Garynek” hívta, őt pedig görög származása miatt néha „Sztavrosznak” szólították. A becézgetés Katalin és Vilmos között sincs másképp: kiderült, hogy Katalin egy pajzánabb nevet választott, és „Nagy Willy”-nek hívta a herceget, amikor még együtt jártak a skóciai Szent András Egyetemre. 

De nem ez az egyetlen megszólítás, amit Katalin férjével használ: állítólag gyakran viccelődik Vilmos haján, és kopasznak szokta hívni. 

Harry fedte fel

A becenév bizalmas infónak számított, egészen addig, amíg Harry herceg el nem árulta azt az egész násznépnek, ráadásul Katalin és  Vilmos esküvőjének napján! A hercegné eléggé zavarba jött, amikor újdonsült rokona viccesnek gondolta, hogy felfedje a kissé pajzán megnevezést. 

gyerekeiket is becézi Vilmos és katalin

Vilmos hercegnek is vannak becenevei  a gyermekei számára. A 2019-es Chelsea Virágkiállításon Vilmos „Mignonette”-nek nevezte Sarolta hercegnőt. A „Mignonette” találóan a francia eredetű „mignon” szóból származik, aminek jelentése „kicsi és édes” vagy „aranyos.” 

2019-ben Kate egy másik édes becenévvel utalt Sarolátra: az angol Charlotte név után Lottie-nak szólította. 

Via