Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Károly király egy nappal az édesanyja, II. Erzsébet királynő halála után mondta el az első hivatalos beszédét, akkor már, mint az Egyesült Királyság új uralkodója. Ebben a beszédben azt is bejelentette, hogy onnantól kezdve a fia, Vilmos herceg az új wales-i herceg, valamint a menye, Katalin hercegné pedig a wales-i hercegné. A címük azonban eddig nem volt hivatalos, a szabadalmi okirat birodalmi pecsételésére csak február 13-án került sor. 

A címek halmozása 

Vilmosnak és Katalinnak egyébként a Cambridge hercege és hercegnéje címet még Erzsébet királynő adományozta, 2011-ben az esküvőjük napján, sőt ugyanazan a napon Strathearn grófja és grófnője, valamint Carrickfergus bárója és bárónője is lettek, ezeket a címeiket azonban szinte soha nem is használják. Amikor pedig megkapták a wales-i herceg és hercegné címet automatikusan megkapták a Cornwall hercege és hercegnéje titulust is, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ezen minőségükben is vannak kötelezettségeik.

Nem automatikus 

Amit fontos tudni, hogy a wales-i herceg és hercegnéi cím nem jár automatikusan, ezt a mindenkori uralkodónak kell adományoznia. Amellett, hogy Katalin és Vilmos most már hivatalosan is Wales hercege és hercegnéje, Vilmos megkapta a Chester grófja címet is, így persze Katalin automatikusan Chester grófnője lett, továbbá a pár megtartotta a cambridge-i címüket is.

(via)