Pert indított Khloé Kardashian ellen az egykori házvezetője, aki azt állítja, hogy elbocsátották azt követően, hogy a lábsérülése miatt hosszabb szabadságot vett ki. 

Nem tudott dolgozni

Matthew Manhard, aki 2019-ben kezdett dolgozni a Good American társalapítójánál, azt állítja, hogy 2022 novemberében, miután vissza akart térni a munkájához, elbocsátották. A férfi azt mondja, hogy még 2022 májusában sérült meg a lába, ami miatt nem tudottt dolgozni, amikor pedig 6 hónappal később újra munkába állt volna, kirúgták. 

Kártérítést kér 

A keresetben Matthew azt is állítja, hogy nem tudta kivenni a törvény által előírt szüneteket a műszakjai alatt, mert annyira el volt foglalva a mindennapi feladataival. A férfi pénzbeli kompenzációt is kér, mert azt mondja, nem fizettek neki túlórát azokon a napokon, amikor hosszú, 12 órás műszakban dolgozott. Khloé Kardashian képviselői egyértelműen elutasítják ezeket a vádakat. 

Nem tűrjük a hamis vádakat, és be fogjuk bizonyítani, hogy ez egy komolytalan per 

– közölték. 

Kim-et is érték hasonló vádak

A Kardashian családból nem Khloé az első, akinek hasonló vádakkal kell szembenéznie. Pár évvel ezelőtt a testvére, Kim Kardashian került hasonló helyeztbe: a SKIMS alapítóját akkor a 60 millió dollárt érő Hidden Hills-i kastély karbantartóinak hét tagja vádolta azzal, hogy mint főnök nagyon rosszul bánt velük.

Visszatartott pénzek

A felperesek akkor azt állították, hogy a néggyermekes anyuka késett a fizetéssel, valamint a bérük 10 sázalékát vissza is tartotta, mindenféle adókra hivatkozva, ám ezeket az összegeket valójában Kim megtartotta. A beadványban az is szerepelt, hogy Kim nem volt hajlandó túlórát fizetni, valamint néha arra kényszerítette a munkásokat, hogy étkezési szünet nélkül dolgozzanak. A szörnyű vádak kapcsán, akkor Kim képviselői azt mondták: 

Ezeket a munkásokat egy harmadik félen keresztül vették fel és fizették ki. Kim nem részese a közvetítő cég és a dolgozók között létrejött megállapodásnak, így nem felelős azért sem, ők, hogyan irányítják az üzletüket, valamint azért sem, hogy milyen megállapodást kötöttek a munkatársaikkal. 

(via)