Pózolt a Victoria's Secretnek, fellépett a Mercedes Benz Fashion Weeken Madrdiban, ahol elnyerte a  L'Oréal Paris Award legjobb modelljének járó díjat. Ő Lorena Durán, a 29 éves plus size modell, aki kétségtelenül a spanyol kifutók egyik ünnepelt sztárja. Lorena Durán a 40-es mérete miatt azonban gyakran kapja meg a kövér jelzőt, a spanyol Cosmopolitan intejrújában most elmondta, ez miért szörnyű.

Nagynak számít a 40-es méret? 

Nem beteges, hogy a divatvilágban egy 40-es méret nagynak számít? – hangzik el a kérdés, amire Durán így válaszol: 

A probléma az, hogy ebben a társadalomban mindent felcímkézünk. Küzdöttem azért, hogy a plusz méretűek világa láthatóvá váljon. Bárcsak eltávolítanák a címkéket, mert károsak a társadalomra. Nem kell faj, méret vagy életkor szerint boncolgatni... 

modell az interjúban  arról is beszél, nagyon fontos a változást hirdetni, ugyanis nagyon sok lány van, aki szeretne modell lenni, de a legtöbben azt gondolják, egy bizonyos méretűnek kell lenniük ahhoz, hogy tényleg azok lehessenek. 

Amikor kilenc és fél évvel ezelőtt belecsöppentem a divat világába, akkor még nem tudtam, hogy lehetsz plus méretű modell is. 

- árulta el, továbbá azt is elmondta, karrierje során 

400 000 alkalommal nevezték kövérnek. 

A 36-os méret 

Lorena arról is beszélt, hogy ő nem volt mindig plus size, sőt kamaszként 36-os méretről indul, ám 15 éves korábban sürgősen műteni kellett. Akkor az orvosok hormonokat adtak neki, amiknek a hatására két hónap alatt 36-os méretről 44-es-re hízott. 

Magamra néztem és azt mondtam:  „Ugyanaz az ember vagyok, de más mérettel, és ezzel a mérettel kell szeretnem magam. El kell fogadnom magam, mert ez az új Lorena, aki él és egészséges”. Erős lelkű nőnek tartom magam, akit soha semmi nem érdekelt. 400 000-szer neveztek kövérnek.

(via)