Tény: Kim Kardashian tökéletesen szimmetrikus homokóra alakját nők millió irigylik. Ilyenkor persze sokan csak legyintenek és elintézik az egészet azzal, hogy biztos csak a sok plasztikától lett ilyen fantasztikus az alakja (amit egyébként valószínűleg soha nem fogunk megtudni) - ám azt azért el kell ismerni, hogy a reality sztár soha nem lazsál és tényleg sokat tesz azért, hogy így nézzen ki. 

Szerencsére egy kis nyomozással mi is megtudtuk Kim edzéstervét, ami finoman szólva sem való lustaságoknak vagy sportundorral rendelkezőknek. Nézzük is mivel tartja formában magát a reality sztár! 

1.    Sok súlyzó

Kim a hatalmas, ámde mindenképpen formás hátsóját sok-sok súlyzós edzéssel teszi még kerekebbé – ezt a közösségi oldalain is szereti hangsúlyozni. Állítása szerint kéthavonta tart két hét pihenőt a súlyzózástól azért, hogy ne terhelje le a szervezetét, de egyébként minden egyes nap edz a popójára a saját edzőtermében. Ehhez azért nem kis akarat kell! 

2.    Korán kel

Kim esküszik a kora reggeli kondizásra. Ezt azok a rajongói is megszokhatták már, akik Instagram Live-on szokták őt követni, hiszen nem ritka, hogy reggel 6-kor közvetít edzéseket a saját trénerével. Állítása szerint egyébként edzéstervének 85%-a súlyemelés, a többi 15%-a pedig kardió, ami növeli az állóképességét. 

3.    fókusz a hasizmon

Tagadhatatlan, hogy Kimnek nemcsak a feneke és a csípője említésre méltó, hanem a hasizma is! Trénerével hetente hatszor edz, amiből egyet teljes egészében a hasi izomzatnak szentelnek olyan gyakorlatokkal, mint a lábemelés vagy a fekve biciklizés. Ez nem hangzik túl kellemesen! 

4.    A futást sem hanyagolja el

Bár edzéstervének nagy részét súlyzózással és saját testsúlyos gyakorlatokkal tölti, azért minden reggel kocog és sprintel kicsit a futószalagon – más kardiós gyakorlatot viszont nem csinál.

5.    Kikapcsolódásként sokat teniszezik

Saját házában is van teniszpályája (ahogyan családtagjának szinte minden más villájához is tartozik egy), ezért számára nem kihívás kikapcsolódásként teniszezni egy-fél órát attól függően, hogy mennyire van ideje. Erre általában hetente néhány alkalommal van ideje, de akkor mindent bele ad!

6.    Leírja a céljait

Kim rendkívül tudatos nő, aki alaposan megtervezi a jövőbeli céljait. Ez az edzéstervével sincs másként: a hó végén mindig összeül az edzőjével, hogy beszéljenek a teljesítményéről és azokról a területekről, amikben fejlődnie kellene. Állítása szerint ez rendkívül motiválóan hat rá, ezért mindenkinek ajánlja, hogy egy naplóban rendszeresen vezetve legyenek az eddigi eredmények és az elérni kívánt célok. 

Via