Közel két éve már annak, hogy a reality sztár, Kim Kardashian bejelentette, hogy hatévnyi házasság után elválik a férjétől, négy gyermekének apjától, Kanye Westtől. A hosszú huzavona után úgy tűnik mostanra sikerült megegyezni a válás minden részletéről, egyebek között arról is, hogy a rapper mennyi gyerektartást kell fizessen Kimnek. 

Csillagászati gyerektartás 

A CNN úgy tudja, hogy a részleteket szabályozó dokumentum értelmben West havi 200 000 dollárt, vagyis átszámítva 78,4 millió forinytni összeget kell fizessen gyermekei anyjának, annak dacára, hogy egyébként a gyerekek felett közösen gyakorolják a szülői felügyeletet. Továbbá állítólag Westet terheli a gyerekek oktatási költségeinek 50 százaléka  – például a tandíj – valamint az egyéb biztonsági költségek is. A hírek kapcsán keresték a felek szóvivőit, ám az értesüléseket egyelőre nem erősítették meg. 

Hivatalosan is egyedülálló 

Kim egyébként a válási folyamat lassúsága miatt 2022 elején arra kérte a bíróságot, hogy a családi állapotát változtassák meg hivatalosan is egyedülállóra. Így történhetett meg, hogy bár számos körülményről még nem egyeztek meg a felek, de a celebnő 2022 márciusában már hivatalosan is egyedülállónak számított. 

Kim idén a Vogue-nak adott interjújában részletesen beszélt arról, miért döntött a válás mellett: 

Hosszú ideig aszerint éltem, hogy másokat boldoggá tegyek. Most azonban úgy döntöttem, hogy magamat teszem boldoggá (...) Én magamat választottam és úgy gondolom, ez rendben van. 

Mindenről megegyeztek 

A friss információk szerint egyébként  Kim és Kanye  az ingatlanjaik kapcsán is megegyeztek, a korábbi házassági szerződésükben leírtak szerint, továbbá mindketten lemondtak a házastársi támogatásról. 

(via és via)